Hoogsteder & Uniquole

.

Willem Jan Hoogsteder: specialist in Nederlandse en Vlaamse schilderkunst van de Oude Meesters.
www.hoogsteder.com

Nicole Uniquole: curator en tentoonstellingsontwikkelaar, gespecialiseerd in Dutch Design en mode.
www.uniquole.nl

Het concept om Nederlandse en Vlaamse schilderkunst van de Oude Meesters te koppelen aan hedendaags Dutch Design werd in 2012 met groot succes toegepast in de meer dan 50 kamers van Paleis Oranienbaum, net buiten Berlijn. Een esthetisch waagstuk waarbij historische schilderijen op een originele, verhalende manier de dialoog aan gaan met objecten uit het Koninklijk Huisarchief en de verfrissende idee├źn van Nederlandse ontwerpers, die internationaal een zeer hoog aanzien genieten. Dit bijzondere concept werd bedacht en gerealiseerd door Nicole Uniquole. Zij benaderde Willem Jan Hoogsteder voor een aantal bruiklenen van Oude Meesters en nodigde zelf ontwerpers uit objecten van Dutch Design af te staan. De combinatie laat zien dat uitmuntend vakmanschap, meesterschap, authenticiteit, schoonheid en uniciteit van alle tijden is. Het grote succes van de tentoonstelling in Oranienbaum, geopend door Hare Majesteit Koningin Beatrix en de Duitse Bondspresident, smaakte naar meer.

In 2013 hebben Hoogsteder en Uniquole dan ook besloten hun krachten te bundelen.

Samen ontwikkelen ze reizende tentoonstellingen voor musea en internationale culturele instellingen op basis van dit concept. De kennis van Hoogsteder over mogelijke bruiklenen van Oude Meesters uit particuliere en museale collecties is bijzonder nuttig. Sinds 1980 verzorgde Hoogsteder bruiklenen voor meer dan 100 museale tentoonstellingen. De uitgebreide expertise van Uniquole op het gebied van hedendaags Dutch Design, mode en vakmanschap en het ontwikkelen en organiseren van tentoonstellingen is de andere pijler waarop het concept rust.

Hoogsteder & Uniquole maken samen unieke turnkey presentaties. Deze zijn wereldwijd beschikbaar. Ze worden als totaalpakket ontworpen maar kunnen ook op maat worden gemaakt voor de beschikbare ruimte.

Foto: KsDW